Hvor finder jeg gummistøvler til hypermobile børn?

Billede

Spørgsmålet har du nok stillet dig selv flere gange, hvis du er forældre til en barn med hypermobile eller bløde/overbevægelige led. Eller måske lød det mere i retningen af, hvad giver man sit barn på fødderne, når det er regnvejr, når man bliver frarådet gummistøvler til børn med brug for ekstra støtte til fødderne
I den optimale verden var det ikke nødvendigt med gummistøvler (i hvertfald ville det være rart for børn med brug for ekstra støtte), eller også fandtes der gummistøvler, der kan reguleres ind og med en fast hælstøtte. Men i den virkelige verden eksisterer det bare ikke.

Så vi må finde på den næstbedste løsning, for de fleste børn har også brug for at være udendørs, når det er regnvejr.

Der er flere måder at løse det på. Nogle familier har et par ekstra sko, som giver foden den rette støtte, og som bliver imprægneret grundigt og løbende. Det er så disse sko man bruger, når det egentlig er ‘gummistøvle-vejr’. Andre familier bruger en vandtæt vinterstøvle, som kan reguleres ind på foden og derved giver støtte og holder vand ud.

De fleste vælger dog at bruge en gummistøvle (også selv om det ikke bliver anbefalet), og så er det vigtigt at finde en gummistøvle, der sidder tæt til fod og hæl. Smalle gummistøvler er der dog ikke mange af, og rigtig mange gummistøvler er så løse på foden, at barnet svupper rundt i dem.

Hos Godesko.dk kan du købe smalle gummistøvler, som griber bedre fast om hælen, og derved giver en bedre støtte end i normale gummistøvler. Samtidig anbefaler vi at ilægge en ekstra sål, så gummistøvlen slutter endnu bedre til foden – og så er det vigtigt at der ikke er for stort voksetillæg (max 1 cm), hvis støtten skal være så god som mulig.

Når først man har fået den rette gummistøvle i hus, er det vigtigt at ‘bruge den rigtigt’. Forstået på den måde, at når børn har brug for sko med ekstra støtte, om det er pga. platfod, hypermobile led, bløde led, hypotoni, kalveknæ eller andet, er det vigtig altid at huske, at gummistøvler kun er til nødsituationer – når vejret simpelthen ikke er til andet. Og det er samtidig vigtigt at huske, at barnet kommer i et par gode indesko eller sandaler med god støtte, når han eller hun kommer indendørs igen.

Følger man disse gode råd, sker der ikke noget ved at bruge gummistøvler et par timer en gang imellem, selv om barnet har brug for ekstra støtte til fødderne. Disse børn skal da også have fornøjelsen af at hoppe i en vandpyt – og lege regnvejrs-pjaske-lege med de andre rollinger på legepladsen 🙂

Er du bare på udkig efter et par smalle gummistøvler til piger eller drenge, er disse gummistøvler også oplagte – netop fordi de sidder bedre på foden. Find dem også hos Netsko.dk

Har du brug for flere gode råd om børnesko – eller gummistøvler med støtte, er du altid velkommen til at kontakte os hos Godesko.

 

godesko-button netsko-button

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s